Stichting Buurtschap Doesburger Eng
 

Activiteiten en Nieuws

Activiteitenagenda


Oogstfeest bij de Doesburgermolen

Datum:11-09-2021

Op zaterdag 11 september a.s. vieren we het Oogstfeest in de Doesburger Eng. Het Oogstfeest speelt zich af rondom de Doesburger Molen, aan de Doesburgermolenweg 2. Het terrein is geopend van ca 11:00-16:00 uur. Dit feestelijke evenement valt samen met Open Monumenten Dag.
We hebben geduld moeten hebben, maar eindelijk kunnen we weer een streekmarkt in de buurt organiseren. Het enige dat alsnog roet in het eten zou kunnen gooien is een aanscherping van de Coronamaatregelen. Houd u daarom onze website in de gaten.
De versierde molen is geopend voor bezichtiging. De vrijwillige molenaars geven graag uitleg over de werking. Bezoekers van de markt en de molen worden gedoseerd toegelaten.
Op het molenterrein is een kleinschalige streekmarkt:
• Op de markt zijn allerlei smakelijke producten te koop: Doesburger Eng bier, Remekerkaas, Jorisbrood, fruitige Betuwe-wijnen, honing, kalfsvlees, gerookte forel, jams, chutneys, pannenkoeken, boerenijs enz.
• Daarnaast wordt andere aantrekkelijke waar te koop aangeboden: Happy Bee planten, klompen, kleurrijke kleden van de Kinderen van de Evenaar, (houten) decoraties, sieraden, schilderijen, en dergelijke.
• De verkopers vertellen u graag hoe hun producten, vaak op ambachtelijke wijze, zijn vervaardigd.
• Op de marktplaats worden diverse oude ambachten gedemonstreerd, zoals het handmatig maken van klompen, het vlechten van bijenkorven, het houden van bijen, het roken van forellen.
• ´s Middags staan op het grasland naast het molenterrein oude landbouw voertuigen en werktuigen tentoongesteld. Met een antieke dorskast wordt het ingehaalde graan uit de Eng tot korrels en stro verwerkt.
• Er is live saxofoonmuziek.

_Wij houden ons aan de Coronarichtlijnen van de overheid en we rekenen erop dat alle bezoekers dat ook doen. Aanwijzingen van kraamhouders en toezichthouders, herkenbaar aan een oranje hesje, dienen te worden opgevolgd._
Met een vriendelijke groet van de Evenementencommissie,
Jolanda van Wikselaar, Monique van Laurier, en Hennie en Albert van Weerdenburg

 IMG_6112.JPG
 IMG_6124.JPG


Terug naar overzicht


Nieuws

17-05-2023, 11:12

Youtube filmpje van de Doesburgermolenmarkt op 13 mei 2023

Ede.Nieuws.nl heeft op Youtube een filmpje geplaatst van de Doesburgermolenmarkt op 13 mei 2023. Zie: [https://www.youtube.com/watch?v=MqSvY0MQU3s] of ga naar Youtube en zoek op Doesburgermolen (je vindt daar...   Meer


27-04-2022, 21:49

Albert van Weerdenburg onderscheiden: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op 26 april 2022 heeft Albert van Weerdenburg een lintje ontvangen en is hij Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit onder andere vanwege zijn langdurige inzet voor de Stichting Buurtschap Doesburger Eng,...   Meer